Avatar

OTOMOTİV YEDEK PARÇA SEKTÖRÜ - OEM YEDEK PARÇA NEDİR?

Otomotiv Sektörü hızlı bir şekilde gelişmeye ve yenilenmeye devam etmektedir.Büyük otomotiv firmaları tarafından, otomobillerin birçok parçasını yan sanayilere ürettirilebilmektedir ve bunların tanıtımını tüm dünyaya yapmaktadırlar. Bunun sebebi otomotiv parçalarının günden güne karmaşıklaşması ve üretimi için başka sahaların teknolojisine ihtiyaç duymalarıdır.Araçlar birçok komponenten meydana gelir, yedek parça üretimi konusunda; araç üreten fabrikanın kendi markası için ayrı parça üretmesi genellikle mümkün olmamaktadır. Üretim ve kalite konusunda kendisini oldukça geliştiren farklı üretici firmalar otomotiv firmalarına yedek parça sağlamaktadırlar.


Otomotiv üretici firmaların kendi bünyelerinde kullanılmak üzere yedek parça üreticilerine belirli
kalite çerçevesinde üretimini yaptırdığı ve kendine ait ürün numarası olan orijinal paketinde satılan
parçalara ORİJİNAL YEDEK PARÇA denir.Yedek parçalar bir tek araç üretici firmalar tarafından değil araç ithalatçı firmalar tarafından da garanti kapsamına alınmıştır.


3 çeşit orijinal yedek parça çeşidi mevcuttur;

OEM Yedek Parça : Orijinal ürün üreticisi anlamına gelir. Üzerinde otomobil firmasının markası bulunur. Kendi kutularında satılır. Araç ile birlikte aynı ortamda üretilmişlerdir.

OES Yedek Parça : Bu yedek parça ürünleri otomobil üretici firmasında üretilmez ama ürünler otomobil üretici firması tarafından belirlenir. Bunlara fason yedek parçalar da denir. Oem ve Oes yedek parçalar aynı üretim yerinde üretilir. Birebir aynı parçalardır tek fark fiyat, kutu ve ambalaj'dır.


OEP Yedek Parça:  Bu ürünü üreten firma tarafından oem ile birebir olduğu iddia edilen parçalardır. A kalitedir. Orijinal ile eşdeğerdir. Oes ile oldukça karıştırılır.


YEDEK PARÇA SATIN ALINIRKEN HANGİ HUSUSLARA DİKKAT ETMELİYİZ?


Orijinal yedek parça ürünü satın alırken öncelikle otomobilin üretici firmasının kullandığı ürünleri
bilmemiz gerekmektedir. Üretici firmanın belirlediği kalite sınırları içerisinde olması gereklidir.Orijinal olmayanların görüntüsü diğer orijinal ürünlerle birebir olabilir bu yüzden oldukça yanıltıcıdır.Orijinal olan ürünler diğerlerine göre biraz daha pahalı olabilir fakat araç ile uyumludur ve görevlerini yüzde yüz yerine getirip aracınıza zarar vermezler bu yüzden uzun dönem için düşünürsek orijinal ürün sizler için her zaman daha avantajlıdır. Günümüzde ki yedek parça araştırması işi otomobil teknikerlerinin eğitimindedir. İhmalsizlikten kaynaklı veya yanlış yapılan bakımlar oldukça fazla maliyetli zararlara yol açabilir.


YEDEK PARÇAYI NEREDEN TEMİN ETMELİYİZ?


Nitro Group firması olarak yenilikçi misyonumuz ile birçok farklı araç markası için yüzlerce yedek
parçayı artık sizlere sunmaktayız. Her zaman önceliğimizin müşteri memnuniyeti ve karşılıklı güvendir
para kazanmaktan önce siz değerli müşterilerimizi kazanmak bizler için oldukça kıymetlidir. Yaklaşık
10 yılı aşkın süredir piyasada olan firmamız sizler için Bipro firmasının üretmiş olduğu yedek parça
ürünlerin satışını yapmaktadır. Piyasada alacağınız oldukça yüksek fiyatlar veya sahte yedek parça
ürünlere yerine bizlerden hem uygun fiyata hem de kaliteli ürünler temin etmeniz artık mümkün.
Sizler için her zaman en iyisi ve en güzeli için çalışmaktayız.. Nitro Group her yerde..